<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1272750026111903&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Sommerkonsulentene imponerte hos TechnipFMC

Hanne Lundby | 09. september 2020

I 2020 valgte mange konsulenthus å avlyse sine sommerprosjekter. Vi bestemte oss imidlertid om å gjennomføre dette etter beste evne, og heldigvis ble TechnipFMC med på et samarbeid. Og har vi angret? Ikke et sekund! Både vi, sommerkonsulenter og oppdragsgiver/kunde er strålende fornøyde. 

En annerledes oppstart

Med én meters avstand og en ikke-eksisterende håndhilsning tok vi imot Siri Mykland, Sigurd Varhaugvik og Nora Ringdal en varm sommerdag i juni. Planer måtte endres og hensyn måtte bli tatt for at dette internshipet skulle fungere. Det var lenge usikkert om de ferske konsulentene kunne få sitte ute hos kunde, men som alt annet ordnet det seg. Tiden ble benyttet til å gjennomføre kurs og opplæring i techstacken sommerkonsulentene skulle jobbe med gjennom sommeren; AWS, Kotlin, React og GraphQL. 

Digital Services and Innovation avdelingen til TechnipFMC tok dem godt imot og ga dem en skikkelig utfordring fra forretningsområdet deres for chartring av skip. 

Oppstartsmøte

Et reelt kundecase og ny teknologi

“Jeg synes prosjektet jeg jobbet med var spennende fordi det var et fullstack prosjekt der hele teamet fikk innsikt i de ulike delene av applikasjonen. I tillegg var det kult at sommerprosjektet var et reelt kundecase der vi fikk utvikle en applikasjon som faktisk skaper verdi for kunden.” sier en av årets konsulenter. 

Årets sommerkonsulenter fikk nok å bryne seg på i løpet av de 6 ukene de jobbet. Med hjelp av gode mentorer fikk de satt seg inn i en tøff og reell utfordring for kunden, og med det mulighet til å teste ut mye ny teknologi og ikke minst en grundig erfaring med å jobbe etter Lean Startup prinsipper. Sommerkonsulentene fikk prøve seg etter tur på å lede retroer og workshops. De fikk også god erfaring med nye samarbeidsformer der ulike interessenter sitter på mange ulike lokasjoner som stiller høyere krav til forberedelse og kommunikasjon underveis.

Ukentlig retrospektiv

Fornøyd kunde og fornøyde konsulenter!

«Sommerkonsulentene demonstrerte nysgjerrighet og kompetanse ved å sette seg inn i et komplekst problemområde og en ny teknologi stack. Imponerende å levere en applikasjon som innfrir et uttrykt behov på en kort sommer!» sier en begeistret Stian Folke Nordby, leder for Digital Services i TechnipFMC.

Etter 6 uker med med grubling og koding fikk sommerkonsulentene ferdigstilt, og implementert, en løsning som umiddelbart har gitt oppdragsgiver verdi. Underveis i arbeidet fikk de god hjelp av både interne og eksterne, og de fikk også oppleve verdien av å hente inn tilbakemeldinger fra sluttbrukerene. Med andre ord var det et prosjekt som dekket “alt”, som betyr bratt læringskurve. Akkurat sånn vi liker det! 

Anbefaler sommerjobb i Systek - Korona eller ei!

Men hvordan har det egentlig vært å jobbe denne sommeren? Korona hadde satt en stopper for mye av det vi hadde planlagt av sosiale happenings som eventer, samlinger, workshops og felles middager. Men til tross for regler og hensyn fikk vi absolutt til å kose oss, både med minigolf, middag og frisbeegolf. Godt Oslo tilbyr aktiviteter hvor avstand ikke er vanskelig! 

20200813_184447

“Med tanke på at pandemien har satt sine spor på dette internshipet, synes jeg at Systek har håndtert det veldig bra. Systeks mentorer har vært utrolig behjelpelig og alltid tilgjengelig fysisk eller på video som har vært supert for oss!” sier en av årets konsulenter.

På spørsmål om de vil anbefale andre å søke sommerjobb i Systek svarer samtlige sommerkonsulenter et tydelig JA!

Er du nysgjerrig på hva det vil si å være IT-konsulent? Om du er klar for en utfordring neste sommer håper vi at du vil søke på stilling som sommerkonsulent i Systek 2021!

Se stillingsannonsen for neste sommer her.

Del på sosiale medier: