<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1272750026111903&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Årets mest lærerike oppdrag for sommerkonsulenter på Skatteetaten!

Carina Louise Kristensen

Carina Louise Kristensen | 29. august 2019

«Over all forventning!» lyder dommen etter studentenes sommer som konsulent i Systek.
Som sommerkonsulenter har Håkon, Fredrik og Siri fått jobbe på et spennende prosjekt hos Skatteetaten. «Å jobbe hos Skatteetaten har vært utrolig kult, de er langt fremme på å teste og ta i bruk ny teknologi, og vi føler oss veldig heldige som har fått jobbe på prosjekt der som konsulent for Systek», forteller Siri.

Fikk pangstart på NDC - Europas største .NET-konferanse

Den første uken startet med opplæring i konsulentrollen på kontoret til Systek, og tre hele dager på NDC. “Å delta på NDC var helt rått! Å oppleve hele IT-bransjen samlet i Oslo Spektrum, med konkurranser, tekniske duppeditter, masse god mat og ikke minst dyktige fagfolk og forelesere, det var over all forventning til hvordan oppstarten vår skulle bli», sier Fredrik entusiastisk.

Og idet oppdraget startet, kom utfordringene på løpende bånd. Det startet ganske bredt og det var opp til studentene selv å finne løsningen på problemstillingen de ble gitt. Rundt seg hadde de mentorer fra Systek som var tilgjengelige ved behov, så her var det bare å kaste seg uti!

Sommerkonsulenter på NDC

Viktig å kartlegge og prioritere brukerbehov

I oppstartsfasen var det mye idémyldring og kartlegging av brukerbehov. «I denne fasen hadde vi mange idéer om hvilke flere funksjoner som kunne implementeres i løsningen, men her lærte vi kjapt hvor viktig det er å ikke la seg rive med og bevege seg vekk det som blir spurt om. Vi måtte beholde beina på jorda og konsentrere oss om hva det faktisk var brukeren hadde behov for», forteller Håkon. Da dette lå klart, var neste steg å velge teknologi. I tett dialog med produkteier i Skatteetaten fikk de en innføring i Skatteetatens interne teknologistack.

Bratt læringskurve

Det var mye som skulle på plass i løpet av sommeren. Løsningen skulle følge Skatteetatens retningslinjer for teknologi og metodikk, og driftes på Skatteetatens skyløsning. Dette betyr at studentene på kort tid måtte lære seg React, Spring, Open Shift og smidig metodikk, så læringskurven var bratt. Mot slutten av oppdraget var de derimot godt innrullert i samtlige teknologier, daglige stand-up's, kanbanboards, kontinuerlig integrasjon og brukertester med raske feedbackloops.

Gøyal og lærerik sommer

Studentene er ikke i tvil om at de vil anbefale andre å søke sommerjobb hos Systek. «Vi ble veldig godt tatt imot! Det har vært en fin balanse på å ha det sosialt og gøy, men samtidig profesjonelt. Vi har fått en unik erfaring i å jobbe med ekte problemstillinger hos ekte oppdragsgivere som vi ikke ville vært foruten». Med dette legger Håkon, Fredrik og Siri en innholdsrik sommer bak seg og ser frem til et nytt skoleår rikere med erfaringer de ikke hadde forventet å få.

 

Har du også lyst på en unik erfaring som kickstarter din IT-karriere? Allerede nå kan du søke om plassen for neste års sommerkonsulentprogram i Systek. Sjekk ut den spennende stillingen her

Del på sosiale medier: