<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1272750026111903&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Sertifiseres i skyarkitektur i Systekskolen

Bruken av offentlige skytjenester som Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform og Microsoft Azure har økt kraftig de siste årene, og tjenestetilbudet har nærmest eksplodert. Den store fordelen er at team som følger DevOps-filosofien, raskere kan sette opp og ha bedre kontroll på infrastrukturen selv. Ulempen er at kompleksiteten flyttes ut fra den tradisjonelle og trygge applikasjonen, til det rasktvoksende skyplattformen og dets økosystem. Dette krever igjen at utviklerne trenger en bredere forståelse og dypere innsikt i den utvidede applikasjonsarkitekturen – óg infrastrukturen rundt.

Systek har allerede vært med på flere flytteoperasjoner fra egne serverparker til forskjellige skyplattformer, og har nå fått satt skyarkitektur i system med kurs i konsulentopplæringsprogrammet Systekskolen. Sist ut var kurs i arkitektur for AWS med Glenn Bech, og påfølgende sertifisering til «AWS Certified Solutions Architect» hvor 10 Systek-konsulenter deltok.

Håvard_Bjurholt«Vi ser at potensialet for å utvikle sikre, kostnadseffektive og skalerbare applikasjoner i skyen er veldig stort. Tjenestetilbudet til de store aktørene har vokst lynraskt og er nå modent for bruk. Sammen med den sterke trenden for mikrotjenestearkitektur,  serverless og bruken av nye SaaS-tjenester, tror vi at de neste årene vil kreve mer av utviklere og arkitekter. Vi i Systek forbereder oss på dette fremtidsbildet og tror at vi ved å kjenne skyplattformene godt, vil være godt rustet for de neste årene.», sier Håvard Bjurholt, CTO i Systek.
Del på sosiale medier: