<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1272750026111903&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Maskinporten forenkler implementasjon av offentlige digitale tjenester

Håvard Bjurholt

Håvard Bjurholt | 28. oktober 2020

Alle som har jobbet med IAM (Identity and Access Management) vet at det er mer komplisert enn folk flest tror. Derfor ser man alltid på nye IAM-løsninger med et stort håp og en viss skepsis.

Nå begynner vi virkelig å se effekten av en av Digitaliseringsdirektoratets fellesløsninger, nemlig ID-porten, som har fått solid fotfeste i det offentlige med imponerende 20 millioner innlogginger per måned så langt i 2020.

Maskinporten forenkler maskin-til-maskin kommunikasjon

Øyvind Dahl Syrstad ForanPeisenMed lanseringen av Maskinporten for autentisering og tilgangskontroll av maskin-til-maskin kommunikasjon har vi fått enda et kraftig verktøy i verktøykassen som vil korte ned implementeringstiden og minimere risko i offentlige digitaliseringsprosjekter. Systek har fått god kjennskap til og kompetanse på både ID-porten og Maskinporten gjennom flere prosjekter med kunder i offentlig sektor, og på Digitaliseringsdirektoratets “Integrasjons- og sikkerhetsforum” i 2019 holdt Øyvind Dahl Syrstad et erfaringsinnlegg om bruken av nettopp Maskinporten.

 

Digitaliseringen av offentlige tjenester er på rett vei

Den siste uken har Øyvind delt sine erfaringer med ID-porten, maskinporten og noen av teknologiene bak, OpenID Connect og OAuth 2.0, med oss i Systek i form av to interne foredrag. Og konklusjonen er klar: IAM er fortsatt et viktig og til tider komplekst område innen digitalisering av offentlige tjenester, men med Digitaliseringdirektoratets fellesløsninger ser vi at digitaliseringen av Norge er på rett vei, og vi i Systek er stolte av å være med på reisen.

Les mer om:

Digitaliseringsdirektoratets fellesløsninger

ID-porten

Maskinporten

Oppsummering fra integrasjons- og sikkerhetsforum 2019

 

 

Del på sosiale medier: