<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1272750026111903&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Nå dine mål med ny spareapp fra Eika

Carina Louise Kristensen

Carina Louise Kristensen | 12. april 2019

I dag lanserer Eika Gruppen "Smartspar". Dette er en spareapp som inneholder en rekke nye funksjoner og tjenester som gjør det enklere for kunden å ta smarte og strategiske valg for sin sparing. Systek bidro i utviklingen av appen som skal hjelpe Eikas kunder i å lykkes med sparingen.

Synliggjør viktigheten av langsiktig sparing

Spareappen består av Banksparing, Fondssparing og Arbeidsgivers pensjonssparing. Den er designet for å visualisere sparemålene slik at kunden lett får en forståelse av gevinsten sparingen gir. Ved å ha visualisert faktisk sparebeløp opp mot ønsket mål, skal det bidra med å motivere til å fortsette sparingen. “Formålet med spareappen er å få kundene til å lykkes med sin sparing, enten det er i fond eller sparekonto”, forteller Jørgen Sundet, Senior markedsansvarlig i Eika Gruppen.

Banksparing er den vanligste formen for sparing, men ikke den mest lønnsomme hvis man tenker i et langtidsperspektiv. Derfor ønsker Eika å motivere kunden til å spare mer i fond gjennom å synliggjøre verdien av langsiktig fondssparing.

Over tid, har det vist seg historisk at det er mest lønnsomt å spare i fond. På den sparingen som er langsiktig, tåler mange fint å ta en større risiko”, sier Jørgen Sundet.

I Smartspar kan du også konvertere dine fond som står på verdipapirkonto over til Aksjesparekonto og få de skattefordelene det gir. Ved hjelp av bankID i spareappen kan du raskt godkjenne opprettelsen av aksjesparekontoen.

Opprett sparekonto til barnet ditt på 1-2-3

Å opprette sparekonto til barnet sitt kan oppleves som tungvint. Ofte er det krav til fysisk oppmøte for verger og barn, med medbrakte identifikasjonspapirer (dette gjelder for barn under 15 år. Er barnet over 15 år gjelder egne regler.) I en travel hverdag kan det bli logistikkutfordringer i kombinasjon med bankenes åpningstider osv.

For å gjøre prosessen lettere er Eikas spareapp utviklet for å kunne laste opp bilde av barnets fødselsattest. På denne måten vil du raskt kunne verifisere at du er vergen gjennom å gi en digital signatur uten oppmøte i banken. Eika gruppen håper at dette får flere til å benytte seg av muligheten for å starte barnas sparing tidlig. “Gjennom å ha en langsiktig sparing kan barnets kapital vokse seg betydelig innen det er klar for å forlate redet og kjøpe noe eget. Jo før du starter, jo mer har de å rutte med senere”, sier Sundet.

Aksjefond i gave

Når du har opprettet sparemålet for barnet ditt kan du enkelt invitere andre til å bidra på sparemålet gjennom gavefunksjonen. Skal barnet ditt f.eks døpes eller konfirmeres kan du lett sende en sms til tanter, onkler, besteforeldre og venner som laster ned appen, finner sparemålet ditt og bidrar enten med et enkeltbeløp eller fast sparing. Enkelt og genialt, barnet ditt vil sette pris på det, og bidragsyterne slipper å lure på hva de skal gi.

Rådgiver i lomma

Det finnes flere varianter av aksjefond og sparekontoer, samt hvor stor risiko og tidshorisont en er villig til å ta. Personlig og aktiv kundeomsorg er en av hjørnesteinene i Eika, og det er selvsagt tatt med i spareappen. Gjennom en personlig rådgiver som er tilgjengelig i spareappen vil du som kunde få gode råd og veiledning etter hva som passer deg og din situasjon best.

Smartspar er en heldigital løsning. Den lar lokalbankene komme enda nærmere kundene sine slik at det personlige og nære aspektet som kjennetegner Eikas banker er ivaretatt. Tendensen ellers i markedet er at bankfilialer legger ned. Eika Gruppen ønsker å ha en lokal forankring og tilstedeværelse for sine kunder. Vi streber hele tiden etter å tilpasse våre tjenester for de endringene og konkurransen som er i markedet. Vi ønsker å være der kunden er. Å kjenne kunden. Dette skal appen støtte opp under», legger Jørgen Sundet til.

Bli bevisst din egen pensjon

Du vil også få din pensjonssparing fra arbeidsgiver visualisert i spareappen. Dette er midler mange ikke tenker på før man er godt voksen. Gjennom å ha pensjonssparingen tydelig i appen håper Jørgen Sundet at flere skal bli bevisst sin egen pensjon. “Mange tenker ikke på at pensjonen er vesentlig lavere enn det du tjener som yrkesaktiv i dag. Ved hjelp av appen ønsker vi at flere skal få et aktivt forhold til sin pensjon, og ta smarte valg for å kunne opprettholde sitt levesett også i pensjonsalderen”.

Fornøyd med Systek som leverandør

På prosjektet har Systek-konsulent, Saikat Kazi, fungert som backendutvikler. Sammen med et team på 8 utviklere jobbet han tett sammen med teknisk fagansvarlig.
 Jørgen Sundet i Eika og Saikat Kazi i Systek_Spareapp

"Vi er meget fornøyde med Systek som en av leverandørene av backendløsninger og integrasjoner på prosjektet. Saikat er en analytisk og god lagspiller, og har vært en verdifull ressurs i utviklingen av appen", avslutter Jørgen Sundet.

Om Eika Gruppen:

Eika Gruppen er en del av Eika Alliansen som består av 76 lokalbanker. Eika Alliansen har et samlet forvaltningskapital på over 400 milliarder kroner, og omtrent 3000 ansatte. Dette gjør Eika Alliansen til en av de største aktørene i det norske bankmarkedet.

Eika Gruppen leverer komplette kundeløsninger innen banktjenester, forsikring, sparing, pensjon, kortprodukter og eiendomsmegling. Eika Gruppens banker har lokal tilstedeværelse og er til for de kundene som ønsker å ha en personlig kunderådgiver å snakke med når de trenger det.  

Lær mer om sparing i Eika her.

 

Er du nysgjerrig på en karriere i Systek? Se våre ledige stillinger

 

Disclaimer: Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil bl.a. avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, verdipapirfondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.

Del på sosiale medier: