<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1272750026111903&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Kotlin - erfaringer fra fronten!

Hanne Lundby | 24. september 2020

I dag har vi vært på Dagen@ifi, den største bedriftsdagen for IT studenter i Oslo. Vi har snakket med nysgjerrige IT studenter på vår digitale stand og mange har deltatt i konkurransen vår. Våre to Kotlin-eksperter Anders Mikkelsen og Jarle Hansen holdt et foredrag for studentene, og det ble svært godt mottatt. 

Kotlin 

Kotlin er et relativt nytt programmeringsspråk laget av JetBrains (skaperne av IntelliJ/IDEA). Språket har en klar konsis syntax, er objekt-orientert, og tilrettelegger for funksjonell programmering. Det siste året har mange nye biblioteker dukket opp, og Kotlin-miljøet vokser raskt.

Kotlin i Skatteetaten - erfaringer fra fronten

Anders og Jarle har begge jobbet med Kotlin i Skatteetaten, og det er erfaringer fra dette prosjektet som legger grunnlaget for dagens foredrag. I Skatteetaten har Kotlin blitt et offisielt språk som prosjektene kan benytte og i denne presentasjonen så vi nærmere på noen av disse. Vi så blant annet på bruken av Kotlin i forbindelse med Domain Specific Language (DSL), provisjonering av store miljøer og GraphQL. Presentasjonen ble avsluttet med en titt på nyttige language features i Kotlin som hjelper oss skrive bedre kode.

Vi søker for tiden etter flere erfarne Kotlin-entusiaster, og hvis det er deg kan du lese mer om stillingen her.

Image from iOS (6)-1

Oslo Kotlin Meetup

Anders og Jarle er to av grunnleggerne bak Oslo Kotlin Meetup, en gruppe for Kotlin interesserte i Oslo. De planlegger foredrag, nettverksbygging og annet relatert til kunnskapsdeling rundt programmeringsspråket Kotlin. De ønsker å skape interesse rundt språket, og vi vil se nærmere på temaer som Kotlin for backend, Kotlin for Android og Kotlin-native.

Vi er i gang med ansettelse for neste år

Dagen@ifi har vi snakket med mange studenter som har lyst til å prøve seg som sommerkonsulent. Vi har god erfaring med dette og årets sommerkonsulenter var storfornøyde med sitt prosjekt.

Stillingsannonsen for neste års sommerkonsulenter er nå ute, og den kan du lese og søke på, her.

 

Del på sosiale medier: