<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1272750026111903&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Digitaliseringsprosjektene stoppes ikke av koronakrisen

Hanne Lundby | 05. mai 2020

God fremdrift i prosjektene - Systeks konsulenter er produktive på hjemmekontor

Sju uker har gått siden regjeringen sendte mesteparten av landet på hjemmekontor. Det er sannsynlig at vi står foran en langvarig periode med sosial distansering og vi må være forberedt på å håndtere perioder med hjemmekontor og distribuerte prosjekter. Det gjør det veldig interessant å reflektere over effektene dette har hatt for digitaliseringsprosjektene og dermed hva vi kan forvente oss i tiden som kommer. 

Systek har om lag 100 IT-konsulenter i digitaliseringsprosjekter spredt blant offentlige og private aktører. Vi jobber med digitalisering i samfunnskritiske offentlige prosjekter som hos Skatteetaten og NAV, og i store private foretak. Med koronakrise, svak norsk krone og tidenes laveste oljepris er det grunn til å være bekymret. Hvordan går det egentlig med digitaliseringsprosjektene? Vi har tatt tempen og gjennomført en undersøkelse blant konsulentene våre.

Ifølge undersøkelsen mener de fleste konsulentene at prosjektet de jobber i har like bra eller bedre fremdrift nå enn før man begynte å jobbe hjemmefra. De peker blant annet på at de jobber mer fokusert med færre forstyrrelser, har kortere og mer effektive møter, kommuniserer minst like godt med video- og chatløsninger som Slack og Teams, og flere sier at de utnytter tiden de normalt bruker på reise.

Tilpasningsdyktige og motiverte konsulenter

Til tross for at skoler og barnehager har et sterkt redusert tilbud, ser vi at konsulentene våre tilpasser dagene sine slik at produktiviteten ikke svekkes og hele 96% sier at de får jobbet fulle dager eller mer. Konsulentene sier de er svært motiverte for å løse utfordringene under koronakrisen.

På toppen av det hele sier de at de får mer fysisk aktivitet (opp 21% fra forrige medarbeiderundersøkelse).

Fornøyde kunder

Kundene bekrefter resultatene og Jone Andreas Berg, Head of IT Development i ice, sier:

“Systeks konsulenter innehar stor kompetanse på teknologiene våre, er strukturerte teamspillere og har med seg gode rutiner for å jobbe effektivt. IT Development i ice har en «team first»-approach, og alle leveranser er team-leveranser som forutsetter effektive og sammensveisede team, enten vi er på kontoret eller på hjemmekontor. Kombinasjonen av denne arbeidsformen og Systeks dyktige konsulenter gjorde at teamene enkelt kunne opprettholde produktiviteten og team-følelsen da vi gikk fra fysisk til virtuell arbeidsplass."
Moderne utviklingsteam er bedre rustet for virtuell arbeidsplass

Daglig leder i Systek, Lars Myhrum, oppsummerer slik:

“De selskapene som har kommet lengst i å bygge smidige og autonome team var mye bedre rustet til å takle situasjonen. De er vant til å håndtere usikkerhet, og har de riktige indre driverne til å ta eierskap og finne løsninger uten å bli sittende og vente på at noen skal fortelle dem hva de skal gjøre, og er dermed også bedre til å finne kanaler for kommunikasjon og samhandling etter behov. Vi erfarer helt klart at det å ha riktig mindset er avgjørende for suksessen i disse prosjektene, og jeg er stolt av at konsulentene våre bidrar til dette".

 

Dersom du kunne tenke deg å bli en del av Systek og bidra til digitaliseringen av Norge, kan du ta en titt på våre ledige stillinger. 

Er du nysgjerrig på en karriere i Systek? Se våre ledige stillinger

Del på sosiale medier: