<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1272750026111903&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Kotlin - fordi det er gøy å leke med teknologi!

Carina Louise Kristensen

Carina Louise Kristensen | 27. mars 2019

Den 26. mars arrangerte Oslo Kotlin Meetup en workshop med coroutines hack & learn på Teknologihuset i Oslo, som Systek er sponsor av. Med fullbooket workshop og mange på venteliste, var det ingent tvil om at dette var populært.

- Jeg tror det er populært fordi det er hands-on. Det var flere som aldri hadde rørt Kotlin tidligere, og som var ivrige på å lære, sier Jarle Hansen, medarrangør av Meetup'en og seniorkonsulent i Systek. 

Les også: Økt interesse for Kotlin

Workshopen startet med en kort introduksjon til coroutines, og en sammenligning mellom Java threads og Kotlin coroutines. Deretter ble  det presentert en enkel oppgave hvor deltakerne skulle ta sekvensiell kode og skrive den om til å kjøre parallelt. 

- Oppgaven tok mesteparten av tiden. Her var det om og gjøre å få koden så rask som mulig. Til slutt gikk vi gjennom løsningene i plenum og avsluttet med en oppsummering. 

Blir flere Koltin workshops fremover

Oslo Kotlin Meetup ble opprettet i juni 2018. Gruppen er for Kotlin intersserte i Oslo, med formål om å ha kunnskapsdeling rundt programmeringsspråket Kotlin. Dette var den 5. meetupen som ble arrangert, og den første i workshop-formatet. 

- Neste meetup skal ha samme form. Workshop var vellykket, og vi fikk mange spørsmål fra engasjerte deltakere. Noe som er veldig gøy! Avslutter Jarle. 

Neste Kotlin Meetup er planlagt i juni, hvor "Arrow" står på agendaen. Ønsker du å holde deg oppdatert på Kotlin, og få informasjon om flere meetups, kan du melde deg inn i Oslo Kotlin Meetup. Gruppen har per nå 383 deltakere. Det er gratis å delta. 

Om Kotlin

Kotlin er et relativt nytt programmeringsspråk laget av JetBrains (skaperne av IntelliJ/IDEA). Språket har en klar konsis syntax, er objekt-orientert, og stor satsing på funksjonell programmering. Det siste året har mange nye biblioteker dukket opp, og community rundt Kotlin vokser raskt.

- I vår gruppe ønsker vi å skape interesse rundt språket, og vi vil se nærmere på temaer som Kotlin for backend, Kotlin for Android og kotlin-native, legger Jarle til.

 

Er du et kodetalent? Se ledige stillinger her

Del på sosiale medier: