Responsivt design

Ved å designe responsivt lar du nettstedet ditt tilpasse seg brukerens skjermstørrelse selv.

Det er slutt på tiden hvor man så «Best viewed in 800 x 600», «Best viewed in Netscape» o.l. Nå må nettstedet ditt fungere i alle nettlesere og på alle enheter, og det er mindre viktig at det ser på pixelen likt ut overalt. Det viktigste er at det ser riktig ut i den nettleseren brukeren bruker.

Denne siden er designet etter prinsippene om responsivt design. Prøv å endre størrelse på nettleseren din eller hent frem mobilen og se hvordan det ser ut der.

Progressive Enhancement eller Graceful Degradation

Ved å lage nettstedet slik at innholdet alltid vises i en utgave som fungerer som utgangspunkt, kan man heller gradvis legge til funksjonalitet og øke antall designelementer for de som har skjermer og nettlesere som takler det. Dermed utelukker du ingen brukere som ikke bruker teknologien du foretrekker, og så kan de som har riktig utstyr boltre seg med det. Denne teknikken heter Progressive enhancement og går som hånd i hanske med Responsive design.

En motsatt teknikk vil være å fjerne elementer som du vet ikke vil fungere pga liten skjerm eller dårlig nettleser. Denne teknikken kalles Graceful Degradation.